Nuoren oma huone

Kun puhutaan kodin sisustuksesta, nuoret voivat olla vaikeita miellyttää. He haluavat huoneensa olevan siisti ja tyylikäs mutta samalla on miellytettävä vanhempia, sillä huoneen sisustus maksetaan usein vanhemman lompakosta.

Nuorten huonetta sisustettaessa kannattaa muistaa, että nuorten kiinnostuksen kohteet ja intohimot vaihtuvat nopeasti. Siksi nuoren huoneeseen ei kannata käyttää  koko omaisuutta, sillä voi olla, että pinnat ja materiaalit tullaan uusimaan nopealla aikataululla. Nuoret elävät tiiviisti erilaisten trendien ja muoti-ilmiöiden kanssa: led-valoketjun asentaminen kattoon saattaa olla jo ensi viikolla auttamattomasti vanhanaikaista. Siksi kalliiden ja pysyvien ratkaisujen sijaan kannattaa antaa nuorelle mahdollisuus tehdä itsenäisiä valintoja ja päätöksiä, jotka voidaan nopeasti muuttaa.

Anna nuoren valita itse värit, joita huoneeseen tulee. Värit ovat nuorelle tapa ilmentää omaa persoonaa ja identiteettiä. Koska oma huone on nuorelle tärkeä pakopaikka, on tärkeää antaa nuoren tehdä omia valintoja tilan kanssa, silloinkin, kun ne eivät ole harmoniassa muun asunnon kanssa.

Huoneen koko määrittää paljon siitä, mitä huoneelle on mahdollista tehdä. Pienessä tilassa kerrossänky, jonka alapuolella on työpöytä, saattaa olla hyvä idea. Silloin huoneen lattiapinta-ala ei pienene liikaa. Huonekalut kannattaa valita siten, että ne ovat ajattomia ja tehty kestävistä materiaaleista. Huonekalut saattavat saada pintaansa tarroja, maaleja ja muuta taidetta, mutta ei hätää – se kuuluu asiaan. 

Nuorelle media ja musiikki on myös tärkeä osa oman identiteetin luomista. Siksi omassa huoneessa tulee olla mahdollisuus uppoutua oman lempisarjan, -elokuvan tai -bändin pariin. Hanki nuorelle siis kaiuttimet veikon kone -elektroniikkaliikkeestä. Laadukkaat kaiuttimet kestävät musiikin kuuntelua ja muun median kuluttamista eivätkä mene miksikään kovastakaan käytöstä.