Kodin sisustaminen kesää varten

Kesän tullessa tehdään kotona kokonaisvaltainen kevätsiivous ja samalla herätellään uusia ideoita kodin sisustamiseen kesää varten. Kesässä on väriä ja kaikki herää eloon. Samanlaista sävymaailmaa on mukava lisätä myös kotona. Vaikka kesäisin suositaankin viileitä värejä pinnoilla, on myös trendikästä korostaa kesää värikkäillä esineillä tai muilla elementeillä. Tässä tulee muutama vinkki siihen, miten sisustat kotisi kesää varten.

Kevyttä ja ekologista

Tällä hetkellä suositaan paljon kestävää ja ekologista sisustusta. Monet materiaalit liikkeissä vaalivat myös tätä sama trendiä. Tämän takia esimerkiksi talvella mukavat paksukarvaiset matot voi kesän ajaksi vaihtaa kevyisiin luonnonkuiduista valmistettuihin mattoihin. Raikkautta voi tuoda lisää värikkäillä torkkupeitoilla, joita on mukava käyttää myös ulkona terassilla. Luonnonmateriaaleista valmistetut korit, astiat ja ruukut ovat mukavia ja niihin voi laittaa vaikka kesäiset kasvit ja yrtit kasvamaan tai sijoitella ylimääräiset tavarat piiloon.

Kuumalla kaipaa viilennystä

Kesällä voi kuumimpaan aikaan olla sisällä hyvinkin ahdistavaa jos ei omista ilmastointia. Tähän ratkaisuna on pimennysverhot. Ne suojaavat hyvin makuuhuonetta päivän aikana ja estävät muutenkin huoneiden lämpenemisen. Lisäksi ne helpottavat liikkumista valiosien kesäöiden aikana. Mukava lisä kesäiseen sisustukseen ovat myös erilaiset vesiastiat, joita voi sijoitella huoneisiin, ja joista on helppo nauttia viilentävä juomaa kesäkuumalla.

Kasvit kasvamaan huoneisiin

Kasvit ovat yksi elementti, jonka avulla voi lisätä kesän tunnelmaa niin sisälle taloon kuin myös ulos takapihalle ja terassille. Trooppisia kasveja on saatavilla paljon nykypäivänä ja ne ovat myös kauniita sisustuselementtejä. Jos ei tunne olevansa kovin hyvä viherpeukalo voi tunnelmaa lisätä asentamalla kuvia ja tauluja luonnosta ympäri asuntoa. Saatavilla on myös omista tai valmiista kuvista teetettäviä tapetteja, joilla voit muokata vaikka koko seinän viidakoksi kesän ajaksi.