Hotellin luksusta kotiin

Jokainen meistä nauttii hotellissa käydessään, hotellihuoneen luksuksesta ja tunteesta, kun saa yöpyä hyvin sisustetussa huoneessa. Monelle ei tule kuitenkaan mieleen, että oman makuuhuoneen voi myös sisustaa hotellimaisella tyylillä ja luoda omaan kotiin lisää luksusta. Tällainen sisustus ei vaadi järkyttäviä panostuksia vaan se onnistuu pienemmälläkin panoksella. Käymme tässä artikkelissa läpi, miten luoda hotellimaista luksusta omaan kotiin.

Mikä tulee ensimmäisenä eteen kun astuu hyvin sisustettuun hotellihuoneeseen. Se on huoneen niukkuus ja sopivat sävyt. Niukkuudella tarkoitetaan, että hotellihuoneeseen on aina valittu vain tarpeelliset huonekalut, joihin on kuitenkin panostettu laadussa sekä myös niiden päällysteisiin on asetettu paljon ajatusta. Tästä on esimerkkinä huoneen kruunaava sänky, jota korostavat muhkeat tyynyt ja peitot, jotka kutsuvat nukkumaan sängyssä. Petauksen runsautta voi myös korostaa päiväpeitteillä sekä lisätyynyillä. Monesti myös huomaa, että hotellin sänky on joko lattiaan asti tai se on helmalakanat suojattu siten, että sängyn alle ei näe. Tämä korostaa sänkyä entisestään.

Hotellimaisen huoneen värit ovat myös valittava tarkoin. Hyvät pintamateriaalit on väriltään rauhoittavat ja ne seuraavat sävyltään seinien väriä. Värien valinnan lisäksi on myös valaistuksella oma osansa hotellimaisen tunelman luonnissa. Huoneessa on oltava ainakin yksi riittävän hyvä valaisin. Lisäksi sisustuksen mukaan voi asettaa tunnelmaa luovia valaisimia eri puolille huonetta. Valaistus ei saa olla liian kirkas, koska se ei sovi makuuhuoneeseen, jossa rauhoitutaan ja levätään. Valaistus voi kyllä olla säädettävä, jos joskus on tarvetta kirkkaalle valolle.

Hyviä hotellihuoneen ideoita omaan makuuhuoneeseen voi hakea vierailemalla hotelleissa hakemassa inspiraatiota. Paikka, josta löytää hotellit helsinki on ainakin Suomen mittakaavassa paras paikka. Täällä on myös helppo viettää aikaa ja tekemistä löytyy pidemmällekin lomalle.