Inspiroiva kevät


Tuntuuko kotisi kaipaavan uutta ilmettä kevääseen mutta inspiraatio loistaa poissaolollaan? Siinä tapauksessa tämä artikkeli on sinua varten!

Kun lumet sulavat ja päivät pitenevät, tuntuu koti usein harmaalta ja ankealta. Talvisin vietetään paljon aikaa kotona eikä ole ihmekään, että talven jälkeen tuntuu, että samoja koristetyynyjä ja tapetteja on tuijoteltu jo ihan tarpeeksi. Silloin onkin aika pohtia, millaisin muutoksin kodista saisi pirteämmän paikan kevääseen!

Inspiraation etsiminen kannattaa aloittaa tukevasti omalta kotisohvalta käsin. Internetistä eivät sisustusideat lopu ja erilaisten nettilehtien, blogien ja inspiraatiotaulujen selailuun saa kulumaan viimeisetkin pimeät talviset illat. Inspiroivista kuvista tai ideoista voi helposti napata kuvankaappaukset ja tallentaa ne erilliseen kansioon. Kuvia on helppo selailla esimerkiksi huonekalu- tai antiikkiliikkeessä. Muista tallentaa puhelimen muistioon myös teknisiä tietoja, esimerkiksi uuden sohvan maksimimitat tai uutta maalia kaipaavan seinän pinta-ala.

Keväisin kannattaa tehdä vähintään yksi sisustusretki. Suuntaa nokka kohti pääkaupunkiseutua ja lähde tutkimaan trendikkäimmät sisustusputiikit, design shopit ja mielenkiintoisimmat kirpputorit. Matkan kruunaa tietenkin yöpyminen inspiroivasti sisustetussa hotellissa: tarkista, mitkä hotellit helsinki alueella mainostavat olevansa design-hotelleja ja löydä oma suosikkisi inspiroivaan yöpymiseen!

Tuunaus eli vanhan tavaran uudistaminen on ollut pinnalla jo pitkään eikä suotta. Vanhasta, kulahtaneesta sohvasta saa helposti uuden, kun sohvan verhoilee pirteän värisellä kankaalla. Kokeile estottomasti uusia yhdistelmiä niin värien kuin kuosienkin suhteen ja voit yllättyä, miten mutkattomasti villitkin yhdistelmät sopivat lopulta yhteen!

Kodin sisustaminen on hauskaa puuhaa, johon saa kulumaan paljon aikaa. Keväinen sisustus hoituu myös pienellä budjetilla, esimerkiksi uusilla verhoilla ja tuoreella kukkakimpulla. Sisustuksen ei tarvitse olla kallista tai hankalaa!