Vinkkejä talven sisustukseen

Joulu on tulossa ja tunnelmaan pääsy on monelle meistä tärkeää. Joulun tunnelman luonti onnistuukin parhaiten muokkaamalla kodin sisustusta teeman mukaiseksi. Toiset ottavat tämän tosissaan ja vievät joulukoristelun todella pitkälle. Yleisesti joulusisustus on täynnä valoja, värejä ja kimaltavia asioita. Nämä sopivatkin hyvin pimeyden keskelle tuomaan tunnelmaa. Kerromme tässä kuitenkin muutaman hyvän vinkin, millä voit luoda kotiisi mukavan joulun tunnelman.

Jouluaiheiset asetelmat ovat yksi mukavimmista tavoista luoda joulun tunnelmaa kotiin. Nykyään on hyvin saatavilla jouluisia asetelmia led-valoilla, joita voi ripustaa ikkunalle tuomaan mukavaa tunnelmaa. Myös perinteisemmät seinä ja ikkuna kranssit ovat kauniita ja hienostuneempia koristeita joulua varten. Pöydille voi asetella joulutähtiä, olkipukkeja tai vaikka kokoelman erilaisia tonttuja, joista myös lapset nauttivat. Jouluasetelmia voi myös asetella asunnon ulkopuolelle oveen tai terassille. Perinteiset kynttilät ovat myös mukavia luomaan joulun tunnelmaa mutta nämä on monesti korvattu Led-valoilla, jos kuitenkin käytät kynttilöitä, muista että niitä ei saa jättää valvomatta.

Huoneita voi myös piristää jouluiseksi jouluverhoilla. Keittiössä jouluverhot ovat mainio idea luomaan tunnelmaa, kun kokataan joulun aterioita. Olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen voi valita pitkät tumman punaiset verhot jos haluaa säväyttää ja tuoda vaikuttavaa väriä huoneeseen. Perinteikkäät joulukortit kannattaa myös tuoda näkyville ja ne voi esimerkiksi ripustaa lankojen varaan näkyville tai asetella ne erikseen omalle pöydälle.

Yksi tärkeä joulun sisustukseen kuuluva asia on joulukasvit. Joulutähdet ovat ehkä suosituimpia mutta myös hyasintit ja ritarinkukat ovat kauniita ja sopivat hyvin joulun tunnelmaan. Joulukukat kaunistavat kotia ja niistä voi aistia todella joulun. Nämä kasvit eivät yleensä tarvitse muuta kuin kastelua ja lannoitusta ei tarvitse miettiä. Kasvit kannattaa sijoitella valoisaan ja lämpimään paikkaa kotona, jotta niistä voi nauttia mahdollisimman pitkään. Hyasintit pitää kuitenkin muistaa siirtää yöllä pimeään ja viileään paikkaan.

Näillä muutamilla ideoilla luot joulun tunnelmaa kotiin jo pitkään ennen kuin tuot sisään joulukuusen, joka yleensä säilyy joulun pyhien ajan kauniina. Muista käyttää mielikuvitusta oman kotisi joulusisutuksessa. Tyyli on vapaa!