Taide osaksi kodin sisustusta

Taide elävöittää kodin sisustusta monella eri tavalla. Kun valitset erilaisia taideteoksia kotisi sisustukseen, osoitat, että sinulla on taiteellinen ja hyvä maku ja että osaat arvostaa estetiikkaa. Taiteen esillä pitäminen tuo myös persoonasi osaksi sisustusta ja kertoo paljon sinusta ja arvoistasi. Vieraasi näkevät heti ensimmäisellä silmäyksellä, millainen tyyppi talossa asuu. Taide myös herättää katsojan huomion ja saa katseen pysähtymään hetkeksi ja tutkailemaan taideteosta.

Monella tulee taiteesta ensimmäiseksi mieleen suuret, arvokkaat maalaukset gallerioissa ja näyttelyissä. Totta tämäkin, mutta kaiken taiteen ei tarvi olla suurten taiteilijoiden maalaamia arvotauluja. Jos kuitenkin tällaiset teokset ovat lähellä sydäntäsi, voit kiertää gallerioissa etsimässä sinun kotiisi sopivia maalauksia. Jos maalaus tuntuu liian suurelta hankinnalta, voit aina hyödyntää taidelainaamoita. Niiden kautta saat kuukausimaksua vastaan taulun kotiisi. Laina-ajan päätteeksi voit lunastaa teoksen itsellesi tai vaihtaa sen uuteen.

Omien kuvien kehystäminen on hyvä idea. Se on merkki luovuudesta ja toisaalta siitä, että osaat arvostaa omaa tai perheenjäsenesi taiteellista silmää. Valokuvauksesta voi myös tehdä yhteistä tekemistä: ottakaa mukaan hyvät järjestelmäkamerat ja lähtekää ulos kuvaamaan erilaisia kohteita. Voitte kehittää valokuvat ja tehdä niistä kollaasin, jonka voi kehystää suuriin kehyksiin ja laittaa vaikkapa olohuoneen seinälle. Tällaisesta teoksesta riittää kerrottavaa vieraille, ja se on myös aina uniikki!

Taidemaalari on lähempänä kuin uskotkaan, jos perheessäsi asuu lapsia. Lapset ovat luonnostaan luovia ja kun heille annetaan eteen oikeat välineet, syntyy taidetta tuossa tuokiossa, käden käänteessä. Jos kaipaat makuuhuoneeseesi sisustukseen sopivaa teosta, anna lapsille sopivat sävyt ja suuri taulukangas ja vapaat kädet.