Kolme vinkkiä viihtyisämpään kotiin

Jokainen varmasti toivoisi kotinsa olevan viihtyisä paikka, jossa voi niin rentoutua kuin kestitä vieraitakin. Jämähdämme kuitenkin helposti tuttuun ja turvalliseen sisustustyyliimme ja saatamme jopa asettaa liikaa painoarvoa hinnalle, vaikka kaikki ansaitsevat arkeensa ripauksen luksusta. Listaamme alle kolme asiaa, joilla voit jo huomattavasti vaikuttaa kotisi tunnelmallisuuteen ja viihtyvyyteen.

Värimaailma

Makuja on monenlaisia, jotkut nauttivat puhtaan valkeasta kodista, mutta suosittelemme kokeilemaan vähintään pieniä väripilkkuja sisustuksessasi. Makuuhuoneeseen sopivat rauhoittavat värit kuten vaaleansininen, vanha roosa tai luontoa rakastavalle jopa hieman tummempi vihreä. Vastavuoroisesti esimerkiksi keltainen on värinä piristävä ja kannattaa säästää muihin huoneisiin. Värejä voit makusi mukaan käyttää esimerkiksi koristetyynyissä, verhoissa tai päiväpeitossa, jos efektiseinän maalaaminen tuntuu liian rajulta ratkaisulta.

Sänky

Ota vierailukohteeksesi mikä tahansa hotelli Helsingissä ja huomaat, että vuoteeseen todella kannattaa panostaa. Saatat olla tottunut vanhaan sänkyysi kaikkine ongelmineen, mutta huomaat taatusti eron heti kun lepuutat kehoasi oikeasti laadukkaassa vuoteessa. Hyvä sänky takaa paremmat yöunet ja on näin ollen myös hyväksi terveydellesi sen lisäksi, että tuo kotiisi heti hieman ylellisyyden tuntua. Myös vuodevaatteiden laatuun kannattaa panostaa. Vaikka laadusta tinkiminen saattaa tuntua selkeältä säästöltä, säilyvät laadukkaat tekstiilit jopa vuosia pidempään hyvinä.

Siisteys

Koti on automaattisesti viihtyisämpi ollessaan siisti, hyvän tuoksuinen ja vapaa turhasta roinasta. Ota tavaksesi laittaa käyttämäsi tavarat heti takaisin paikoilleen ja hankkiudu eroon sellaisista, jotka ainoastaan vievät tilaa. Tämä ei toki koske kaikkia kodin koriste-esineitä, mutta haalimme nurkkiimme helposti turhaakin rojua. Valinta hajusteettomien tai tuoksuvien pesuaineiden välillä on yksin sinun, mutta puhdas koti tuoksuu aina paremmalta kuin sekainen.