Luovia ideoita kodin sisustamiseen

Koti on meille tärkeä paikka. Vietämme siellä paljon aikaa – näin etätyöaikoina jopa suurimman osan ajastamme. Yleensä kotona vietetty aika on rentoutumisen, kodinhoidon ja perheen ja läheisten kanssa vietettyä aikaa. Siksi kodin sisustukseen kannattaa panostaa ja tehdä omasta kodista sellainen paikka, jossa viihtyy. Makuja sisustuksen suhteen on yhtä monta kuin sisustajaakin: toiset pitävät maalaisromanttisesta, runsaasta sisustuksesta, toisia kiinnostaa skandinaavinen minimalismi. Tässä postauksessa jaamme joitakin vinkkejä siihen, miten sisustaa koti omalla tavalla ja luovasti.

Valokuvat, matkamuistot ja muut henkilökohtaiset esineet tekevät kodista kodin. Kun huoneista näkyy niissä elävien ihmisten historia, kiinnostuksen kohteet ja haaveet, on koti persoonallinen. Kamera kannattaa pitää mukana kaikkialla, sillä koskaan ei tiedä, milloin löytää kuvauskohteen, joka vetää sinua puoleensa. Siksi kannattaa panostaa ja hankkia hyvä kameralaukku, jossa saat kannettua kameraasi turvallisesti mukana matkoilla. Matkamuistoja löydät matkamuistomyymälöistä mutta myös luonnosta: nappaa mukaasi erikoinen kivi rannalta, upea simpukankuori tai käpy puistosta ja aseta kirjahyllyn reunalle – pääset varmasti kertomaan vieraillesi matkoistasi.

Taulut ja sisustustekstiilit kertovat paljon valitsijastaan. Pidätkö maanläheisistä sävyistä ja luonnonmateriaaleista? Kokeile tauluja, joissa on elävä pinta, esimerkiksi öljymaalauksia. Niiden rakenne kiinnittää huomion ja ohjaa katsetta. Miten olisi valikoima erilaisia sohvatyynyjä, joissa on kaikissa eri materiaali? Samettia, pellavaa, juuttia… Vain taivas on rajana! Jos olet minimalistisemman sisustuksen ystävä, panosta laatuun ja vähennä määrää. Tauluja voi olla vain yksi, mutta silloin sen kannattaa olla suuri ja näyttävä. Moderneja tauluja löytyy gallerioista ja niihin sopivia kehyksiä taidekehystämöistä. Tyynyiksi ja verhoiksi kannattaa valita kevyet, luonnonvaaleat puuvilla- tai pellavamateriaalista valmistetut.