Olohuoneen sisustaminen

Olohuone on koko perheen paikka, jossa on tarkoitus viihtyä ja viettää aikaa. Oman olohuoneen fengshuin löytäminen on tärkeä, jotta se soveltuu täydellisesti niin romanttisen elokuvan katseluun kuin koko perheen viikottaiseen lautapeli-iltaan.

Istuimet ovat olohuoneen sydän

Ensimmäiseksi on tietenkin tärkeintä määrittää, mikä on sinulle täydellinen olohuone ja mihin tarkoitukseen sitä aiot pääasiassa käyttää. Yksi tärkeimmistä huonekaluista on sohva. Sohvia on kaikenlaisia ja ne soveltuvat eri tarkoituksiin. Pienissä asunnoissa on kätevä olla vuodesohva, johon voi helposti majoittaa satunnaiset vieraat. Vuodesohvaa voi lisäksi kompensoida lisäämällä lepotuolin sisustukseen, jossa on mukava nauttia tv:n katselusta tai jännittävästä romaanista. Suurille perheille mukava valinta on muhkea kulmasohva, johon kaikki mahtuvat hyvin nauttimaan yhteisestä ajasta. Istuinpaikkojen määrä on hyvä suhteuttaa omiin tarpeisiin ja kannattaa muistaa, että lisäistuimia voi aina helposti lisätä.

Lisää laskutilaa tarpeen mukaan

Istuimien lisäksi kannattaa hankkia olohuoneeseen riittävästi laskutilaa, koska yleensä leffan ääressä maistuu ruoka ja juoma. Perinteisen sohvapöydän tilalla on nykyisin tarjolla esimerkiksi erilaisia arkkuja ja liikkuvia tasoja, jotka sisältävät myös säilytystilaa valmiiksi kupeille, lautasille tai muille tarpeille. Myös käsinojiin asennettavat irroitettavat tasot ovat helppo tapa lisätä laskutilaa olohuoneessa. Sisustaessa olohuonetta myös koriste-esineet ovat mukana luomassa tunnelmaa ja niille on tärkeä löytää juuri oikea paikka olohuoneesta. Erilaisia pieniä tai suuri tasoja voi helposti asentaa seinille, kulmiin tai asettaa roikkumaan lankojen ja ketjujen varaan katosta. Tasoihin on saatavilla kiskoja, jotka piilottavat tasojen näkyvät kiinnitykset ja niiden avulla saat tasot näyttämään siltä, että ne olisi valettu paikoilleen.

Valot luovat tunnelman

Valaistukseen kannattaa panostaa ja valaisimia kannattaa hankkia korostamaan olohuoneen eri käyttötarpeita. Valaistusta pitää olla riittävästi kun huoneessa oleillaan normaalisti. Valaistuksen säätäminen himmeäksi esimerkiksi leffan aikana onnistuu helposti asentamalla erilliset taustavalot tv:n taakse. Lisäksi eri tilanteissa voi olla tarve jalkalampulle tai pöytälampulle tuomaan tunnelmaa tai antamaan lisävaloa lukuhetken.